Patiserie

   Placinte foietaj cu branza
Ingrediente:
2 galbenusuri.
400 gr faina
100 ml apa minerala
125 ml iaurt gras
un pic de sare.   175 gr unt care se pune peste foile de aluat.

Mod de preparare: se amesteca toate aceste ingrediente si astfel se obtine un aluat moale. Se imparte in bucati. Fiecare bucata se intinde pe masa de lucrat si deasupra se rade unt rece din frigider. Foaia de aluat se pune parte peste parte, se framanta un pic si iarasi se intinde pe masa dupa care iarasi repetam aceeasi procedura de mai multe ori pana untul intra in aluat. Asa se face cu fiecare bucata de aluat si apoi se dau la frigider pentru maxim o ora si minim jum ora. Acest aluat se poate umple cu ce doriti dvs. Se coc foarte repede.


                                    Blat integral pentru tort dietetic sau prajitura dietetica

Ingrediente:
3 oua, 2 linguri de fructoza, 2 linguri de taratze, 4linguri de faina.
Mod de preparare: Ouale se amesteca cu fructoza. Se foloseste mixerul. Cand acestea au devenit o crema spumoasa, se adauga faina si taratzea cu o lingura de lemn si se amesteca incet. Compozitia va fi ca o crema moale. Se pune intr-un vas mai inalt ( o tava rotunda) uns bine cu ulei si se da la cuptor. pentru inceput dati la foc mai mare, apoi la foc mai mic. Primele 20 minute nu se deschide cuptorul. probati daca e gata cu o scobitoare. daca pe aceasta nu e aluat, inseamna ca s-a copt.
La acest blat se potriveste foarte bine crema de cocos sau de vanilie sau chiar frisca. depinde de preferintele fiecaruia.

Va puteti folosi imaginatia cu acest blat.




 Aluat foietaj pentru tort Napoleon sau placinte

         Ingrediente pentru aluat: 100 gr de apa rece
                                                 50 gr de otet.
                                                 100 gr de ulei.
                                                  3 oua.
                                                 1 lingurita de sare.
                                                  500 gr faina.
Mod de preparare: Din aceste ingrediente se prepara un aluat nici prea moale nic prea tare. Daca e nevoie se mai adauga faina. Eu am pus vreo 700 gr de faina. Vedeti la framantare. Aluatul se imparte in 4 bucati precum vedem in poza.
                                              Avem nevoie de 300 gr de unt care de asemenea se imparte in 4 bucati. La fiecare bucata de aluat revine o bucata de unt.
                                                    Incepem cu prima bucata de aluat. Se intinde pe masa si deasupra se rade un pic de unt din acea bucata care ii revine.

Dupa aceea foaia de aluat se pune parte peste parte si iar se intinde pe deasupra. Observati ca untul ramane in interior. Acum iar veti rade unt pe deasupra:

                                            Din nou se pune parte peste parte cum vedeti in poza:

                                                  Iar il intindeti si radeti unt pe deasupra. Si repetati procedura de vreo 6 ori pana terminati prima bucata de unt. Acum au ramas 3 bucati de aluat si 3 bucati de unt. Asa faceti si cu celelalte 3.
                                          Vor rezulta 4 bucati precum aceasta care se vede in poza. Le puneti la frigider pentru minim 30 min. Eu le-am tinut vreo ora jumate.

                                             Din cele 4 bucati de aluat faceti 4 blaturi de foietaj pe care le coaceti la foc mare 250 gr. Tortul Napoleon este un tort cu crema de lapte si esenta de vanilie. Este un tort care-mi aminteste de copilarie, foarte bun si moale, delicios...dar despre tort vom vorbi la pagina despre Dulciuri.
                                             Rezultat final.


tot din acest aluat am facut si Pateuri cu branza


                            Au iesit foarte bune. Se topesc in gura.



                                        Pasca cu branza


                         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu