Piureu de cartofi
Ingrediente:
Cartofi,lapte,unt.
Se fierb cartofii.Se piseaza, ori se fac cu mixerul, se amesteca impreuna cu laptele, untul si sarea
Pentru aspect: frunze de dafin, morcov cu varza si ulei de masline.
Linte
Se fierbe lintea pana se evapora toata apa. In alt vas se caleste ceapa cu sos de rosii, ardei, usturoi si condimente la alegere. Apoi se toarna sosul peste linte si se mai lasa la fac doar cateva minute. Uneori ii mai pun morcov,ardei rosu, verdeata etc. O puteti imbogati cu legume la alegere. Sau o puteti face si cu carne.
Orez Integral cu legume a la Olga
Ingrediente:
Orez integral, brocoli, fasole verde,unt sau ulei de masline, usturoi, condimente.
Mod de preparare:
Se fierbe orezul, se scurge. Se pune intr-o tigaie cu unt sau ulei de masline si se amesteca cu usturoi maruntit foart bine, apoi se adauga brocli fiert taiat marunt si fasole verde fiarta, se condimenteaza cu sare,oregano,patrunjel maruntit, piper la alegere.pofta buna!
Paste cu sos de legume si oregano
Ingrediente: paste vegetale
ceapa, rosii, fasole verde congelata.
Mod de preparare: Se pune intr-o tigaie ulei de masline, rosii maruntite, ceapa maruntita si fasolea verde.Peste legume se pun pastele si se toarna apa fiarta deasupra. Aproape de sfarsit se condimenteaza cu oregano, praf de frunze de dafin. pofta buna!
Paste cu ton in sos de rosii si masline
Orez cu legume si piept de pui
Orez cu chiftelute de soia
reteta proprie:)
RăspundețiȘtergere