praz : o legatura
morcov: 3 sau 4
ceapa: 2bulion de rosii: 600 gr.
sare,piper,otet balsamic, 1 lamaie,
marar uscat,patrunjel uscat,boia picanta.
Mod de preparare:
1. Se pune pestele la macerat cu toate condimentele de mai sus pentru cel putin o ora.
2.Morcovul se rade prin razatoare,
prazul se taie rondele si se pun impreuna
sa se caleasca intr-o tigaie cu ulei de masline si un pic de apa,sare.
3.Dupa ce pestele a stat la macerat se pune intr-un vas peste care se toarna bulionul de rosii,se acopera si se lasa la foc mic pentru 10 minute, un sfert de ora ,pana aproape este gata.
4. Dupa ce pestele este aproape gata, se pune peste legumele din
tigaie.
Am elaborat aceasta reteta in primul rand pentru ca-mi place pestele si mai ales cel in sos de rosii, seamana cu cel din conserva. Iar legumele imbogatesc reteta si savoarea.
Omleta de ceapa
Ingrediente. oua, smantana,ceapa, sare. A iesit o omleta pufoasa, dulceaga si foarte buna.
Ingrediente. oua, smantana,ceapa, sare. A iesit o omleta pufoasa, dulceaga si foarte buna.
Ardei umpluti cu orez si legume
Ingrediente:
6 ardei de marime medie. 4 morcovi, 2 cepe mari, o cutie de rosii maruntite, sau rosii proaspete taiate cubulete, 1 pahar de orez, condimente dupa gustul dvs, 6 linguri de ulei.
Morcovii se dau prin razatoare, ceapa se taie si impreuna se amesteca cu rosiile si se pun intr-o tigaie sa se caleasca, apoi se adauga condimentele si orezul. Cu aceasta umplutura se vor umple ardeii curatati. Se pun la foc mare mai intai iar cand incep sa fiarba, se dau la foc mic.
6 ardei de marime medie. 4 morcovi, 2 cepe mari, o cutie de rosii maruntite, sau rosii proaspete taiate cubulete, 1 pahar de orez, condimente dupa gustul dvs, 6 linguri de ulei.
Morcovii se dau prin razatoare, ceapa se taie si impreuna se amesteca cu rosiile si se pun intr-o tigaie sa se caleasca, apoi se adauga condimentele si orezul. Cu aceasta umplutura se vor umple ardeii curatati. Se pun la foc mare mai intai iar cand incep sa fiarba, se dau la foc mic.
Garbanzo facaluit
Asa arata garbanzo. Un fel de boabe rotunde, seamana cu fasolea. Se pune la inmuiat pentru vreo 8 -10 ore. Apoi se fierbe. Aici este deja fiert.
Se face pasta ca si fasolea facaluita. Apa in care a fiert nu se arunca ci se adauga la garbanzo impreuna cu vreo 3 linguri de ulei, pentru ca atunci cand se va raci sa nu fie tare. Se pune sare dupa gust.
Deasupra se pune ceapa cu bulion de rosii, calita sau prajita - depinde cum va place. pofta buna!
Curcan la cuptor
Cartofi umpluti cu piept de pui
Cartofi umpluti cu telemea
Piept de pui in sos de smantana
Cartofi umpluti cu carne de vita
Ciuperci in smantana cu mamaliga